Safe Mode – kaitstud režiimi minek

Kaitstud režiimi saab minna kahel moel:

  • · kohe arvuti alglaadimisel vajutada klaviatuuril korduvalt nupule F8, seejärel valida menüüst Safe Mode ja Enter

1768224pick-last-known-good

  • msconfig avada Start – Run, kirjutada lahtrisse msconfig ja vajutada OK või enter. Avanenud System Configuration Utility aknas vajutada lingile BOOT.INI, märkida linnukesega /SAFEBOOT ja seejärel OK või enter (NB! Ära vajuta Apply, muidu võibki jääda kaitstud režiimi). Ei maksa ehmuda – Safe Mode’s ongi ekraanipilt kahvatu ja muudetud resolutsiooniga (ikoonid ja kaustad on suuremad kui tavaliselt).
  • Hiljem tuleb Safe Mode’st väljumiseks kasutada sama teed – avada Start – Run, kirjutada lahtrisse msconfig ja vajutada OK või enter – ent valida konfiguratsiooniaknas General – Normal Startup ja OK või enter.

 

14msconfigsafeboot2

at.lineOK

Üks vastus to “Safe Mode – kaitstud režiimi minek”

  1. Arvutikaitse » Blog Archive » Viirustevastane päästevahend VIPRE Rescue Says:

    […] Paraku ei saa siin kindlalt väita, et tõrjeprogramm vilets oleks. Pigem on asi ikka selles, et viiruste-, troojate- ja nuhkvarakirjutajad on alati pahalaste vastu võitlejatest sammu võrra ees. Üllatavalt hästi suudetakse pahavara peita tõrjeprogrammide avastamise eest isegi siis, kui programmil on tõrjekood andmebaasides olemas. Sageli kirjutatakse selleks pahalasse koodjupp, mis väldib tuntud tõrjeprogrammidel nende leidmise. Kuid üsna tihti kasutatakse ka ära Windows enda kaitsevõimet, mis ei luba kurivara kustutada. Selleks peaks siis sisenema süsteemi kaitstud režiimi ehk Safe Mode. […]

    Meeldib


Lisa kommentaar