Tasuta versioonid partitsiooni taastajast Acronis True Image

Viimati toimetatud 19.märts.2011.a.

Ühest paremate sekka kuuluvast partitsioonitaastajast Acronis True Image´st olen väga pikalt ja põhjalikult kirjutanud sellel lehel.  Tegu on küll tasulise programmiga, mille puhul tuleb välja käia ligi 50 dollarit, ent teatud tingimustel saab seda ametlikult arvutisse tirida ja ka kasutada tasuta piiramatu aeg.

Kaks arvuti kõvakettaid tootvat firmat on loonud Acronisega  kokkulepe, et et need kasutajad, kelle arvutisse on paigaldatud antud tootjate kõvakettad, võivad tasuta kasutada  Acronis programmi, tõsi küll, aasta vanemat versiooni, kui Acronis ise hetkel müüb. Ent ei maksa unustada, Acronis tooted on juba aastaid olnud teerajajad analoogsete programmide seas ja ka hetkel veel neile vastast ei ole. Acronis 2009 aasta versiooni olen kasutanud ka ise ja olen väga rahule jäänud. Mõnes mõttes on vanem versioon isegi parem, sest uude 2010 aasta programmi on lisatud jälle uusi rakendusi, mis lõppkokkuvõttes hakkavad juba häirima. Lihtsam on alati parem kui keeruline.

Acronis True Image Free version

Acronis True Image WD Edition

Acronis True Image WD Edition saavad tasuta arvutisse tirida ja paigaldada kõik kasutajad, kelle arvuti kõvaketas on Western Digital toode. True image versiooninumbriks on  11.0 ja sobib opisüsteemidele XP ja Vista. Paigaldamisel ei küsita ühegi koodi sisestamist, ent  tunneb ära, kui tegu ei ole WD tootega.

Kui ei teata, millise firma kõvaketas arvutis on, siis aitab selles selgusele saada programm nimega Crystaldiskinfo – kohe tööriistariba all on kõvaketta tootja nimetus kirjas, näiteks WDC tähendabki Western Digital kõvaketast.

Töö programmiga käib põhimõtteliselt samamoodi, nagu olen kirjutanud artiklis Acronis True Image – unikaalne süsteemitaastaja,  ent vanemal versioonil on ka teistsugune kasutajaliides. Sellepärast tuleb lihtsalt operatsiooninimesid kõrvutada ja tulemus tuleb sama. Või kasutada inglise keelset kasutusõpetust (User manual), mis on samuti kodulehel saadaval.

Eraldi veel toonitan üle, et kui koht on otsitud, kuhu salvestatakse partitsioonitõmmis, siis tuleb see kindlasti kinnitada rea lõpus oleva ikooni abil (pildil punase noolega märgitud).

Programmi tutvustav videoülevaade koos õpetusega, kuidas luua partitsioonitõmmis ja kuidas hiljem selle abil tervet ketast taastada.

Seagate DiscWizard

Seagate DiscWizard on tegelikult samuti Acronise toode. Tasuta saavad selle arvutisse paigaldada kõik kasutajad, kelle arvuti kõvaketta nimetus algab nimedega Seagate või Maxtor. Kodulehelt  paremast reast Download DiscWizard saab tirida programmi arvutisse, kui järgmisel lehel nõustuda tingimustega. Kindlast ivõib tutvuda ka kasutusjuhendiga, milleni jõuab, kui vajutada Learn more. Sobib  opisüsteemidele Windows Vista, XP, 2000, 98, Me.


Tegemist on samuti vanema versiooniga Acronis True Image, ent kõik operatsioonid on siiski samaks jäänud.

Huvi pärast proovisin seda programmi ka enda arvutisse paigaldada, kuigi mul on Western Digital kõvaketas. Tulemus on näha alloleval pildil.

Üks vastus to “Tasuta versioonid partitsiooni taastajast Acronis True Image”

  1. Priit Says:

    Lisasin ka tasuta Acronis True Image WD Edition´i videoülevaate. Esimene osa videost on rohkem programmi tutvustav, teises pooles moodustan kettast tõmmise ja näitan ka, kuidas selle abil kogu ketast ehk partitsiooni taastada varasemasse aega.

    Meeldib


Lisa kommentaar