Windows kiiremaks optimeerimine, arvuti puhastamine, diagnostika, süsteemiinfo ja tweak´ing

Ashampoo WinOptimizer on üsna hea süsteemihooldusprogramm, mille abil saab puhastada arvuti registrit prahist, optimeerida  Windows süsteemi kiiremaks ja häälestada arvutitööd kasutajale mugavamaks (tune). Lühiülevaate sellest tweak– ja optimeerimisprogrammist olen teinud varem artiklis Ashampoo WinOptimizer 2010 Advanced tasuta programm – arvuti kiiremaks.

arvuti kiireks, defragmentimine ja interneti kiiruse häälestamine

Teatud põhjustel ei saa ka hetkel siia põhjalikumat infot programmist kirja panna 😦 , täiendan seda artiklit niipea kui võimalus avaneb :). Usun, et video-ülevaadegi annab küllaltki palju aimu programmi mitmekülgsetest funktsioonidest ja nende kasutamisest.

Esialgu vaid tuleks suuremat tähelepanu pöörata järgmistele suhteliselt olulistele asjaoludele:

1. Enne programmiga töö alustamist loe läbi artikkel Arvutiregistri puhastamisest.

2. Kui kasutajal pole varasemaid kogemusi Windows töötavate protsesside lahti ühendamisel, siis tuleks ettevaatlikult suhtuda StartUp Tuner real services sulgemisse ja Tweaking real süsteemisätete (system settings) muutmisse.

Väiksemate kogemustega arvutikasutaja võiks esmalt proovida Windows teenuseid (services) lahti ühendada ükshaaval ja seejärel kontrollida, kas tema arvutitöös ei saanud midagi häiritud. Sama kehtib ka saki Overview lahtris Tweaking real süsteemisätete muutmisse.

tweak ja isestartivad failid

3. Kui kasutajal on vähe kogemusi, siis võiks jätta puutumata funktsiooni Modules – Tune System Settings – Tweaking. Selle asemel võib kasutada lihtsalt ühe-klõpsu optimeerijat One-Click Optimizer.

arvuti tviikimine

4. Kui arvuti kiiruse tõstmisel ei saavutata efekti nagu loodeti või muudatus süsteemis häirib tavapärast arvuitkasutust, siis saab alati sooritatud muudatused tagasi võtta, kui avatakse Backups, tehakse taastekirje aktiivseks ja valitakse Undo changes – Yes.

windows speedup

Mis puutub funktsiooni Modules – Diagnosis and information – System Benchmark ehk süsteemi jõudluse testimisse, siis vastuseid tuleb võtta nii nagu need on ja see on pigem mõeldud kasutajates hasardi tekitamiseks kui et annaks väga palju informatsiooni.

süsteemi jõudluse test

Videos on näidatud programmi süsteeminõuded arvutile, käivitusfaili tirimine ja paigaldamine arvutisse, täisprogrammi avamiseks vajaliku ametliku litsentsivõtme (license key) saamine, selle sisestamine, ülevaade enamikest funktsioonidest ja nendega töötamisest.

arvutiturve.wordpress.com

Lisa kommentaar