Hea süsteemioptimeerija nCleaner

NB! Enne programmiga töö alustamist loe läbi artikkel Arvutiregistri puhastamisest.

Mõnda programmi kasutades taban end sageli mõttelt, et “ huvitav, miks see suurepärane programm nii vähe tuntud on. “ Kõik teavad CCleaner´it, mis on samuti üks hea registripuhastaja, aga näiteks nCleanerist pole keegi midagi kuulnud.  CCleaneri kasutan vaid siis, kui see meelde tuleb, aga nCleaneri ma…  tegelikult ei kasutagi otseselt, kuna see teeb tööd automaatselt ja peale sätete paikaseadmist võib selle unustada. 🙂

nCleaner Second on kodukasutajatele tasuta süsteemi optimeerija, mis puhastab registrit ligi 90-st erinevast kategooriast.  Programm puhastab arvutit nii prahist kui leiab vigaseid registrikirjeid. Samuti saab selle abil tweakida süsteemi, et see oleks kiirem ja stabiilsem, optimeerida mälukasutust ning välja lülitada tarbetuid funktsioone, mis kasutavad mõttetult resursse. Võimaldab reaalajas jälgida kettakasutust ning automaatselt puhastada süsteemi. Programmis on autostartivate failide haldur, mille abil saab lahti ühendada mittevajalikke buutimist aeglustavaid rakendusi.

Ainuke asi, mis alguses võib kasutajat häirida, on kasutajaliidese keerukus. Funktsioone avades või sulgedes tuleb mitmeid kordi kinnitada oma tegemisi. Ent, kui juba kord on sätetest kõik paika seatud, programm lülitatud automaatsesse režiimi, siis kasutajat mingilgi määral häirimata hoiab süsteemi puhtana ja korras. Sobib süsteemidele Windows XP, 2003, Vista, Windows 7 ja on tasuta erakasutuseks.

Kui programm on arvutisse paigaldatud, siis avamisel võiks kõigepealt jälgida hoiatusi Security Advisor real. Hoiatusel klikkides avaneb väike aknake ja turvaoht saab fikseeritud vajutades lingile Fix.

system cleaner and system optimizer

Kui nüüd avada esimene funktsioonilahter Clean System, siis kõigepealt tuleks avada Custom Items ning vastavalt kasutaja soovile märkida linnukestega kõik valdkonnad, kust soovitakse süsteemi puhastada vigastest kirjetest, prahist või ebavajalikest failidest. Vähem arvutit tundvad inimesed võiksid teadjamalt sõbralt nõu küsida, mida märkida puhastamiseks ja mida mitte. Sest kui näiteks minul veebilehitsejate sakis Browsers märgitud nii Firefox, Opera kui Inetrnet Explorer kõik kastikesed, kuna ma ei salli mitte mingisuguseid ajutisi või hiljutisi faile arvutisse tolmu koguma, siis mõni teine on aga näiteks mugavusest harjunud, kui veebilehitseja aadressiribal kuvatakse talle eelkäidud lehtede nimetused (Typed URL´s). Kui vajalik on märgitud, saab tagasi pealehele minna Home nupu abil.

speed up PC

arvuti kiiremaks muutmine

Puhastamiseks tuleb valida Clean Now ja järgmises avanevas aknas valida Analyze ja seejärel Clean (Analyze ehk analüüsimise võib soovi korral ka vahele jätta). Tuleb arvestada, et väikeste hüpikaknakestega küsitakse kogu aeg kasutajalt kinnitust, kas Yes või No. Alloleval pildil all rohelises kirjas olev link Backup Registry võimaldab luua .reg faili, millel vigade korral saab hiljem klikata, et antud hetke registriseis taastataks. Create System Restore Point võimaldab luua süsteemitaaste punkti.

pugastada arvutit prügist ja rämpsust

Funktsioonilahter Find Junk puhastab süsteemi mõttetutest logi-, temp- ja vanadest taastefailidest. Funktsioonilahtri Tweak võiks algaja kasutaja paika sättida teadjama sõbra abiga. Aga samas, kes ei riski, see šampanjat ei joo, ja kuidas muidu saavad algajad kasutajad asja omale selgeks kui ei katseta. Kui ka esialgu tuleb tagasilööke, siis sellest ju õpitaksegi. Pealegi saab süsteemitaastega kõik vanasse seisu taastada. Ent see on vaid minu arvamus, mida keegi ei pea kuulama!!!  Sest teine vanasõna ütleb – parem karta kui kahetseda!

tweaking computer

Kõigist programmi paljudest funktsioonidest ei jõua kirjutada, programmiga lähemalt tutvust tehes avastatakse need niigi. Lisan veel vaid info sellest, kuidas sättida programm automaatselt süsteemi puhastama. Ava [Settings: Schedule, Password, Shcredding, Log], vali sealt Schedule ja määra kas kuu-, nädal-, päev-, tund-, iga pooltund puhastamiseks või vastavalt soovile süsteemi startimisel või sulgemisel. Peale määramist vajuta Done ja asi on tehtud.

automated cleanup computer system

 

5 kommentaari to “Hea süsteemioptimeerija nCleaner”

  1. Arvutikaitse » Blog Archive » Mida Sinust teatakse Internetis? Says:

    […] programme, näiteks nagu Winutilities Pro või Winutilities Free, FCleaner ,  CCleaner või nCleaner ….lisaks saab sobilikke programme välja noppida teema alt Arvutisusteemi […]

    Meeldib

  2. Aali Says:

    RSS Tasuta eripakkumised 24 tunni jooksul-,kui klikkad ujub trooja sujuvalt sisse ,nii küll ei sobi.Inimesed tulevad siia abijärele.

    Meeldib


Lisa kommentaar