Reaalajas arvutit kaitsev pilvepõhine viirusetõrje Immunet Protect (Clam AV)

Immunet Protect on tasuta pilvepõhine viirusetõrje, mis ei vaja igapäevaselt uuendamist värskete viirustevastaste signatuuridega vaid arvutis olevaid faile ja võimalikke nakkusi kontrollitakse ning analüüsitakse otse läbi interneti serveritest, kus asuvad pahavaravastased andmebaasid.

Freeware antivirus Immunet Protect

Immunet viirusetõrje kaitseb reaalajas ligi 25 miljoni ohu eest, olgu nendeks kas viirused, troojad, nuhkvara, botnetid, arvutiussid või klahvinuhid. Immunet Protect sobib täiendavaks kaitseks mõne teise arvutisoleva viirusetõrje kõrvale, ilma et nad teineteist segama hakkaksid. Pilvepõhise tõrje eeliseks on väga väike mälukasutus ja ka ruumi kõvakettal kasutab ta vähe – kõigest umbes 14 MB.

Pahavara otsimisel on võimalik kasutada kolme meetodit:

  • Välk-kontroll, mille abil püütakse tuvastada pahavara aktiivsetest protsessidest
  • Valikuline kontroll, kui kasutaja ise otsustab, milliseid kettaid või kaustu peaks laskma tõrjemootoril pahavara suhtes üle kontrollida
  • Täielik kontroll, kui kogu arvutis olevad failid kammitakse põhjalikult üle

Viiruste eemaldamine arvutistTasuta viirusetõrje koos reaalajakaitsega

Immunet Protect on saadaval ka eesti keeles tõlgituna Lauri Säde poolt. Tasuta versiooni ei võimalda rootkit´ide avastamist ja e-posti andmebaaside kontrolli.

Programm võimaldab mõnel kontrollimist vajaval failil või kaustal paremklikki tehes kontrollida see üle võimaliku pahavara suhtes. Avastatud pahavara suunatakse karantiini, kust neid on võimalik ka taastada, kui tegu on valehäirega.

Tee failil paremklikk ja kontrolli viiruste leidmiseks

Programmi paigaldusfaili saab arvutisse tirida kas Immunet Protect kodulehelt või Clam AV kodulehelt – tegemist on ühe ja sama programmiga. Miks inglise keelse versiooni arvutisse paigaldamine möödub veidi teistmoodi kui eesti keelse kasutajaliidesega programm, seda ei oska seletada. Võibolla on asi selles, et progrmmi tõlkija Lauri Säde ei ole veel valmis saanud viimasele versioonile vastavaid lisakirjeid.

Programmist on ülevaate teinud ka minu head partnerid ja kolleegid e-Kaitsest.

Pilvepõhine viirusetõrje sobib süsteemidele Windows 7 (32 bit, 64 bit), Vista (32 bit, 64 bit), Windows XP SP3 32 bit.

Viirusetõrje Immunet Protect Free

Ülevaatlik video Immunet Protect Free versioonist nii inglise keelse programmi arvutisse paigaldamisest kui ka lõpupoole eesti keelse versiooni paigaldamisest ning ka funktsioonidest:


arvutiturve.wordpress.com


2 kommentaari to “Reaalajas arvutit kaitsev pilvepõhine viirusetõrje Immunet Protect (Clam AV)”

  1. Lauri Säde Says:

    Väga mõnus ülevaade!
    Kuigi Immuneti uus versioon (Immunet Protect 3.0) ilmus veebruari alguses, pole millegi pärast veel jõutud/tahetud jõuda lisada sinna ka teised keeled. Sestap polegi Immunet 3.0’il eesti keele tuge. Lisaks võib veel öelda, et kui see tuleb, on seal nii uusi tõlkeid kui ka parandusi vanale, versioon 2.0 tõlkele.
    Immunet 3.0 erineb versioonist 2 mitmel moel. Esiteks pakutakse nüüd kaitset ka ClamAV näol, mis on vajalik siis, kui arvuti pole võrku (Internetti) ühendatud.
    Teiseks “Cloud Recall”, mille tööpõhimõte on järgmine: Kui arvutisse satub fail, mis on viirus, aga Immunet seda ei tuvasta, siis hoitakse sellel failil siiski silma peal. Kui näiteks mõne päeva möödudes leitakse, et tegemist on siiski viirusega, otsib Immunet selle faili arvutist üles ja kustutab ära.
    Mõistagi sisaldab versioon 3.0 ka teisi täiustusi/parandusi. Täpsemalt saab lugeda siit http://blog.immunet.com/blog/2011/2/7/version-30-the-next-step-in-anti-malware-protection.html

    Tervitustega, Lauri

    Meeldib


Lisa kommentaar