Süsteemi optimeerija ja puhastaja FCleaner

FCleaner on kõigile tasuta nö kõik ühes Windows süsteemide ketta ja registri puhastaja-optimeerija. Eemaldab kasutuid ja vigaseid registrikirjeid, kiirendab arvutitööd ja kaitseb privaatsust, kustutades paljude tuntud veebilehitsejate surfamisajalugu, küpsiseid jne. Tööpõhimõttelt sarnaneb see CCleaner´iga ja on viimasest ehk veidikene paremgi, ent see jäägu kasutaja otsustada.

Pigem sobib see programm  rohkem arvutit vähemtundvale kasutajale. Ühildub süsteemidega Windows 9x, Me, 2000, XP, 2003, Vista ja Windows 7.

history and privacy cleaner freeware

FCleaner on saada nii installeerimisfailina kui ka kaasaskantavana (portable). Kasutajaliides on väga lihtne ja arusaadav, enamus sätteid määratakse vaikimisi märgituks programmi arvutisse paigaldamisel. See eeldabki, et põhimõtteliselt võib kohe puhastamisega alustada, kui muidugi ei soovita veel täiendavalt sätteid muuta.

Kui võrrelda programmi süsteemihooldajaga WinUtilities Free, siis funktsiioone on tunduvalt vähem – kogu süsteemi puhastusvahendid (Cleaner), programmide eemaldamisfunktsioon (Uninstaller), isestartivate failide haldur (Startup Manager) ja eraldi aknasse kokkukogutud Windows enda tööriistad (Tools), et kiirendada kasutajal nende leidmist. Seega ma vaidleksin arendajatele veidi vastu, et tegu on all-in-one töövahendiga – need mõned funktsioonid on esindatud enamuses ka tavalistes registripuhastusprogrammides. Samas on programm veel üsna noor ja arendatakse pidevalt edasi.

clean up internet tracks

Programmi tutvustaval lehel on kirjas veel sõnad “Safe, Powerful and Easy to use” (Ohutu, võimas ja kerge kasutada).  Ohutu on ta tõepoolest – minu jaoks isegi liiga ohutu, seepärast ei saa ma nõustuda, et ta eriti võimas oleks. Samas aga on võibolla võimsuse näitajana arvestatud, et programm puhastab internetiprahti paljudest veebilehitsejatest – Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Google Chrome ja SeaMonkey, mida vähesed teised programmid valikuvõimalustena pakuvad. Süsteemi puhastamiseks tuleb programmilahtris Cleaner valida Run Cleaner, aga samuti võib enne seda eelnevalt vaadelda kustutatavaid faile valides Analyze.

Üks põnevamaid lahendusi on programmide eemaldamise funktsioon (Uninstaller). Tööriistaribal olevad lingid, kui need on sinakalt aktiivseks märgitud, võimaldavad vastavalt ülesannetele kas rakendusi parandada (Repair), kodulehelt uuemat versiooni otsida (Update), programmi infot lugeda (About) jne.

Startup Manager võimaldab ebavajalikke rakendusi alglaadivate failide hulgast kas lahti ühendada või üleüldse eemaldada.

best free internet privacy cleaner

Muide (sõnasin vist eelpool ära, kui mainisin pidevat arendamist), just täna lisati allatirimiseks uuem versioon programmist, millesse on lisatud ka ajatatud puhastusmeetod (Set Scheduling). Igaüks võib nüüd ise valida, mis päeval ja kellaajal peaks programm automaatselt tööd tegema hakkama. Isiklikul mulle meeldib, kui programm käib süsteemist üle siis, kui arvuti on ooteseisundis ehk siis tööd temaga momendil ei tehta (Then Idle).

automatic internet privacy cleaner

2 kommentaari to “Süsteemi optimeerija ja puhastaja FCleaner”

  1. Arvutikaitse » Blog Archive » Mida Sinust teatakse Internetis? Says:

    […] privaatset infot kustutavaid programme, näiteks nagu Winutilities Pro või Winutilities Free, FCleaner ,  CCleaner või nCleaner ….lisaks saab sobilikke programme välja noppida teema alt […]

    Meeldib

  2. Arvuti on aeglane, mida teha? Arvuti puhastamine vaid ühe klõpsuga – JetClean « Arvutiturve Says:

    […] äärmiselt lihtsalt käsitsetav, millega saavad hakkama ka algajad arvutikasutajad. Nii nagu registripuhastaja ja susteemi optimeerija FCleaner pakub ka see puhastusprogramm tõsist ja tugevat konkurentsi kõigile tuntud CCleaner´ile, olles […]

    Meeldib


Lisa kommentaar