Mis on Sinine surmaekraan

sinine surmaekraanSinine surmaekraan (Blue Screen of Death, BSOD, bluescreen) on kõnekeele väljend, mida kasutatakse põhiliselt Windows operatsioonisüsteemide tõrketeadete kuvamisel. Tõrketeated (stop error) kuvatakse ekraani sinisele põhjale pärast seda, kui süsteemitöös ilmneb kriitiline viga, mis võib põhjustada kogu süsteemi kokkuvarisemise ja mis võib tekitada pöördumatut kahju kogu süsteemi terviklikkusele. Surmaekraani eesmärgiks on teavitada ohust süsteemile, et enne lõplikku kahjustamist saadaks läbi viia diagnostikat, kontrollida ja leida süsteemi ohustavad vead ning need parandada.

Windows süsteemide surmaekraanide peamiseks kuvamise põhjustajateks on mittesobivate draiverite paigaldamine süsteemi, mäluprotsesside vead, buutimislaadurite vead, süsteemi ülekiirendamine üle spetsifikatsiooni normide või rikkis riistvara – vigane mälu, toiteallikate lühised, mõne arvutiosa ülekuumenemine jne.

Üks vastus to “Mis on Sinine surmaekraan”

  1. Draiverite uuendamine SlimDrivers abil » Arvutikaitse Says:

    […] kui paigaldan arvutisse ATI Radeon HD draiverit, siis taaskäivituselt tulles kuvatakse mulle sinine surmaekraan. Kusjuures sama on siis, kui tirin driveri viimase versiooni otse tootja kodulehelt. Ehk siis minu […]

    Meeldib


Lisa kommentaar