Tasuta AVAST! Antivirus 5 Free ja viirusetõrje registreerimine aastaseks kasutamiseks

Avast on üks hinnatumaid tasuta erakasutuseks pakutavaid viirusetõrjeid. Viirusetõrje on üle kogu maailma ülipopulaarne ja ka pahavara avastamisprotsendilt kuulub ta tippklassi. Kaua hoiti kasutajate meeli ärevil teatega, et varsti tuleb välja uus, parem ja ilusam versioon Avastist numbriga 5. Nüüd on ta kohal!

Tegelikult olen AVAST! Antivirus 5  Free katseversioonist juba kirjutanud ja nagu arvatult, lõppversioon ei erine sellest palju. Seega enamus infot programmi kohta saab eelkirjutatud artiklist kätte. Siin lihtsalt kirjutan veidi programmi allalaadimisest ja lisan veel mõne pildi koos täiendava infoga.

Momendil on Avast saadaval kahes keeles, inglise ja prantsuse, ent ajapikku lisatakse ka teised keeled, samuti ka Lauri Säde tõlgitud eesti keel. Kui viirusetõrjet püütakse AVAST kodulehe kaudu arvutisse saada, siis suunatakse allalaadimiseks cnet.com failijagamislehele, kust võibki jääda programmi tirima. Lihtsam oleks minna kohe FileHippo lehele ja sealt tõrje arvutisse tirida.

Viirusetõrje sobib süsteemidele Microsoft Windows 2000, XP/Vista/7 (32/64 bit).

Linux´ile sobiva viirusetõrjeversiooni leiab siit: avast! Linux Home Edition ja Avast tasuta viirusetõrje Apple Mac OS X-ile leiab avast! Free Antivirus for Mac .

Tasuta viirusetõrje, antiviirus Linux´ile, Mac OS X

Installeerimine on väga lihtne, tuleb vaid Next abil edasi minna. Kui soovitakse liituda Avast kommuuniga, siis tuleb teha linnuke vastavasse kastikesse.

Seejärel soovitab Avast tiim alla tirida ka Google Chrome veebilehitseja, ent mina sellest loobusin, kuna olen harjunud kasutama Firefox´i. Seejärel kuvatakse paremasse nurka kella juurde Avast ikoon, mis teatab paigaldamise edukast lõpetamisest. Samaaegselt ka kohe automaatselt uuendatakse programmi viimaste tõrje-andmebaasidega.

Viirusetõrje võib kohe registreerida tasuta kasutamiseks, ent seda võib teha ka 30 päeva pärast.

Juhul, kui programm on inglise keeles, aga soovitakse kasutajaliidest muuta eesti-keelseks, siis ava programmi paremast ülemisest reast Settings. Avanevas vaheaknas vali Language ja seejärel Install additional languages. Uues avanevas aknas lisa linnuke kastikesse Eesti ja vajuta OK.  Oota kuni keelefail programmi paigaldatakse. Seejärel real Languages saab valida noolekese abil kasutuskeeleks Eesti keele.

avast! free eesti keeles

Avast viirusetõrje registreerimine tasuta aastaseks kasutamiseks

Kui Avast Antivirus Free on arvutisse paigaldatud, aga pole registreeritud tasuta kasutamiseks, siis umbes juba 15 päeva möödudes hakkab ta hoiatama, et viirusetõrje pole registreeritud ega pole omandatud litsentsi. 30 päeva pärast, kui ikka ei registreerita, ei saa Avast viirusetõrjet enam uuendada värskete viirusevastaste signatuuridega ja ta kaotab võime kaitsta arvutit uute allesloodud viiruste, troojate, tagauste ehk backdoor, klahvinuhkide ehk keylogger, arvutiusside ehk worms, rootkit ehk käomunade ja igat tüüpi nuhkvara vastu.

Sellepärast tuleks viirusetõrje kohe registreerida. Selleks leia kohe peaaknast kiri: Programm ootab registreerimist. Palun registreeri. Selle kirje all paremas reas on link Registreeri kohe. Vajuta sellele lingile.

Avaneb uus aken, milles vajuta kirja allStay with avast! Free Antivirus lingile Register. NB. Viirusetõrje litsentsivõtme saab ka teistmoodi, kuid seda on soovitav kasutada ainult siis, kui puudub internetiühendus. Vaata allolevalt pildilt ning loe Ühenduseta registreerimine.

Uues avanevas aknas täida kõik litsentsi saamiseks vajalikud väljad, tärnikesega on kohustuslikud. Seejärel vajuta Register for free license.

Toimetatud 8.nov 2011. 

Nüüdseks on Avast viirusetõrje meeskonnal programmi registreerimise sõnad vahetatud, mis lubab tasuta versiooni pikendamist uuesti üheks aastaks. Nüüd jälgige vasakult poolt lauserida Base Protection Avast Free Antivirus ja vajutage selle all olevale lingile Select. Edasi järgige juhiseid. Mida küsimustele vastate, on täiesti suva, peaasi et e-maili aadress õige saab. Suurendage pilti selle klõpsates.

 How to register Avast Free Antivirus for one year

Suurendage Avast tasuta viirusetõrje registreerimise pilti sellel klõpsates!

Seejärel kenasti tänatakse kasutajat programmi registreerimise eest ning ka tõrjeprogrammis endas antakse märku, et viirusetõrje on üheks aastaks registreeritud. Kuid ei maksa karta, et aasta pärast ei ole Avast enam tasuta – ikka jääb ta tasuta saadavaks, ent litsentsi tähtaja möödudes tuleb viirusetõrje uuesti registreerida, et saaks jälle üks aasta seda tasuta kasutada. Kui Avast meeskond midagi uuemat välja ei mõtle, siis aasta pärast  möödub registreerimine samamoodi nagu eelnevalt kirjutasin.

Viiruste otsimine enne Windows rakenduste avanemist – Boot-time Scan

Viirusetõrje Boot-time Scan on Avasti üks suuremaid trumpe, mida seni ei kasuta ükski teine viirusetõrje. Pahavara otsitakse enne Windows üleslaadimist, mistõttu pahalased ei saa ennast peita erinevatesse protsessidesse ja süsteemifailidesse. Ajatamiseks tuleb valida Schedule Now.

Veel mõned pildid, mis räägivad enda eest:

Avast 5 viirusetõrjete võrdlustabel.

23 kommentaari to “Tasuta AVAST! Antivirus 5 Free ja viirusetõrje registreerimine aastaseks kasutamiseks”

  1. Avcılar Kartvizit Says:

    Sharing of high quality and beautiful thanks to everyone who contributed in

    Meeldib

  2. evelyn Says:

    selline mure, et läksin ka sinna filehippo lehele. vajutan download nuppu aga ei midagi… kuidas ma saan sealt lehelt alla laadida ?

    Meeldib

  3. Priit Says:

    Filehippo lehel paremal pool üleval on kiri “Download latest version”. Sellel klõpsates avaneb allalaadimisleht. Kui mingil põhjusel automaatselt ei pakuta faili, siis rea all “Thank you. Your download will start automatically” on pisikeses kirjas veel “If not then please click this link”. Just sellel pisikesel kirjal (lingil) kliki, et manuaalselt avada allalaadimislehelt programmi käivitusfail, et see arvutisse tirida.
    Kui aga allalaadimislehte üldse ei kuvata, siis tõenäoliselt on Sul skriptid keelatud, näiteks kasutad NoScripti – https://arvutiturve.wordpress.com/2009/11/07/mozilla-firefox-veel-turvalisemaks/ või on need keelatud brauseris endas – https://arvutiturve.wordpress.com/2009/11/06/veebilehitsejate-turvalisus/
    Samuti võid proovida Avast Antivirus Free tirida sellelt lehelt – http://majorgeeks.com/Avast_Home_Edition_d1968.html
    Loodan, et nüüd õnnestub 🙂

    Meeldib

  4. kuusvarvas1 Says:

    Tekkis infopuudus.
    Kas tasuta Avast ka reaalajas toimib_

    Meeldib

    • Priit Says:

      Toimib küll ja väga hästi toimib! 🙂

      Sama artikli lõpus, viimane rida, on Avast 5 viirusetõrjete võrdlustabel – http://www.avast.com/free-antivirus-download#tab3

      Kui kerid lehe lõppu, siis vaata sealt, kus algab “Compare by technologies” – “Brand new Antivirus and anti-spyware engine”: kõik, mis on rohelise linnukesega märgitud, see ka tõepoolest reaalajas toimib – viiruse-ja nuhkvara tõrje, rootkit tõrje (https://arvutiturve.wordpress.com/2009/11/07/rootkit/), võrgu-, veebi ja P2P kaitse ning pahavaralist käitumist tuvastav kaitse.

      Seega, kõik tähtsamad reaalajakaitsed on olemas ja toimivad hästi! 🙂

      Meeldib

  5. Taavi Timmer Says:

    Tere! Olen kasutanud Avasti tarkvara juba 3 aastat, ja olen ülirahul sellega. Boot Time Scannerit kasutan igakuu ühe korra, ja peale seda on Arvuti täielikult puhas viirustest, ei mingit probleeme ei tohiks tekkida Avasti kasutamisega 🙂

    Meeldib

  6. Diana Says:

    Laadisin omale selle programmi alla. Kas see on normaalne, et 4 tundi kontrollis ta arvutit, muudkui paigutas kirstu nakatunud faile (kõik ühesugused) kuni kirst sai täis. Igatahes katkestasin selle kontrolli ja mulle tundub et midagi on ikka paigast ära…

    Meeldib

    • Priit Says:

      Hei, Diana

      Kontrollimise aeg sõltub sellest, kui palju on faile kettal või ketastel kokku. Kui neid on hulganisti, siis on normaalne, et täielik kontroll koos kõigi kõvaketaste ülevaatamisega võtab palju aega, sest Avast kontrollib kõiki andmefaile väga põhjalikult ja ühtegi vahele jätmata.

      Ent alguses tuleks kindlasti just täielik kontroll läbida, lasta tal leida viirused ja karantiini paigutada, ning järgmised korrad võib südamerahuga käivitada kiirkontrolli, mis võtab vähem aega.

      Tõenäoliselt sul siiski on arvutis nakkus, seda enam, et ta avastab ühesuguseid failitüüpe. Kirjuta faili nimi Google otsingusse ja loe internetist, mida nimelt ta pahalaseks peab – siis oled ka ise teadlik, kas tegemist võib olla eksitusega või tõesti on arvutis kurjam.
      Kui fail on pahatahtlik, siis kustuta ta ka kirstust ning skanneeri ikka Avastiga uuesti lõpuni.

      Meeldib

  7. Arvutikaitse » Blog Archive » Facebook´is levib trooja nimega Üllatus Says:

    […] viirusetõrjete veebis surfamise  reaalajakaitsed (kui need on viirusetõrjes esindatud nagu AVAST! Antivirus 5 Free-l) tuvastavad pahatahtlikud […]

    Meeldib

  8. aare Says:

    mida ma kommin kui pole veel seda allagi laadida saanud ei tea ju mida ta endast kujutab

    Meeldib

  9. agu Says:

    Sai ka avast free paigaltatud, kuid pärast seda puudub juurde pääs internetile , ei suuda avast ennast uuendada ega pääse ka firefoxiga kuhugile.
    Kõik hakkab tööle siis kui lülitan välja veebi kilbi aga see pole normaalne.
    Googles otsides leidsin, et iobit ja avast ei sobi kokku unistallisin siis iobiti ära aga kasu polnud.
    Oskab äkki keegi aidata.

    Meeldib

  10. Viirusetõrje AVG Anti-Virus Free uus 2012 a. versioon – installeerimine ja funktsioonid « Arvutiturve Says:

    […] erakasutuseks viirusetõrjete seas peetakse AVG viirusetõrjest etemaks ja veidi isegi paremaks Avast tasuta viirusetõrjet ja kodukasutajatele tasuta Avira AntiVir Personal tõrjet, siis ikkagi ei saa kuidagi väita, et […]

    Meeldib

  11. rain Says:

    Tere avast ei taha uuendada lihtsalt ütleb et oota ja ei tee midagi. Mis peaks tegema?

    Meeldib

    • Priit Says:

      Hei,
      kui see on ajutine probleem, siis võibolla Avast serverid on koormatud või internetiühendus on mingil põhjusel koormatud. Kui pidev probleem, siis on kõige parem Avast viirusetõrje lehelt uus paigaldusfail arvutisse tirida ja Avast uuesti installeerida. Tõenäoliselt paigaldamisel tulevad ette ka valikud, milleks üheks on Repair ehk Paranda programm, mis eeldatavasti parandavadki probleemid, kui asi on programmiveas. Esialgu aga tasub vaadata Avast avatud programmist Hooldus alt, kas on arvutisse paigaldatud kõige viimane programmiversioon (Hooldus – Uuenda – Uuenda programmi).
      🙂

      Meeldib

  12. rain Says:

    Avast nagu hangub kinni.

    Meeldib

  13. Priit Says:

    Siis on kõige lihtsam Avast viirusetõrje maha installeerida ja proovida uue paigaldusfailiga uus versioon peale paigaldada. Kui siis samuti tuleb ette veakood, siis pigem on juba süsteemis mingi viga. Võib ka proovida teha süsteemitaaste kuu või kaks tagasi, ehk parandab see vead, kui need on hiljuti tekkinud. Süsteemitaaste lingid on selle blogi paremas reas üleval.

    🙂

    Meeldib

  14. Kairit Says:

    Tere. Laadisin omale Avasti ja tahtsin eesti keelt panna, aga kui installima hakkasin keelt viskas Errori ette ja ei saagi seda, Miks ? Enne on eesti keeles olnud.

    Meeldib

    • Priit Says:

      Tere.

      Raske öelda, mis ta veakoodi ette viskas. Kõige parem oleks olnud see veakood üles kirjutada ja internetist otsida, millele see viga viitab.
      Arvan, et võiks uuesti proovida ja katsetada, ehk seekord õnnestub ka eesti keel saada.

      🙂

      Meeldib

  15. Eva Ehvärt Says:

    Appi! Poja arvutis ´teatas AVAsT et on leitud PAHAVARA. Hakkas siis kontrollima ja see kestis kaua. Imelik on et ta teatas pea kõigi poja mängude kohta, et “ZIP on rikutud” ( kuigi Need on plaadilt installitud mängud aga mängu keskkond on Steam ( mis tuli tasuta nagu mängukeskkonnana kaasa) Kas seal võib siis olla viirus?
    Failides on mingi viirus WIN32-windspark A -. Panin nad kirstu AGA
    mis ma edasi tegema pean ja mis üldse tähendab see “ZIP arhiiv rikutud ” jne…
    POeg ise veel liiga väike et ise asjaga hakkama saada ja mina liiga loll.
    Tänud abi eest
    Eva

    Meeldib

    • Priit Says:

      Tere Eva,

      et .zip fail on rikutud, see ei tähenda, et selles alati viirus võib olla. Avast tõrje viiruste otsimisel püüab avada .zip faile (või ka teisi arhiivifaile, kui nii on seadetes määratud), et kontrollida, kas neis ei ole pahavara. Kui avamine ei õnnestu, siis ta võibki teatada, et arhiivifail on rikutud.

      Kui leitud viirus on kirstu pandud, siis ei pea enam midagi tegema, sest see on seal kindlalt suletud. kuid sellegipärast soovitan veel eraldi teha Avastiga boot-time skanneerimise, kui pahavara otsitakse enne Windows avanemist. Kui kasutusel on Avast kõige viimane versioon, siis tuleb avada Kontroll – Alglaadimise ajal toimuv kontroll – Planeeri kohe. Kui nüüd pahavara leitakse, siis tuleb see eemaldada juhendite järgi vajutades klaviatuuril numbrile.
      🙂

      Meeldib


Lisa kommentaar