Veebilehitsejate turvalisa ohutuks surfamiseks – Finjan SecureBrowsing

Finjan SecureBrowsing on tasuta turvaplugin veebilehitsejatele Internet Explorer ja Mozilla Firefox, mis ennetavalt hoiatab kasutajaid pahatahtlikele veebisaitidele sattumise eest. Turvarakendus põhineb patenteeritud pahavaralist käitumist analüüsival tehnoloogial, mis võimaldab tuvastada nii tuntuid kui veel tundmatuid veebiohte. Tehnoloogia võimaldab avastada potsensiaalselt ohtlikke pahavaralisi  koode, mis võivad olla peidetud veebilehtedele sisusse erinevate skriptide kaasabil (JavaScript, VB Script, ActiveX või Java apletid).

Finjan SecureBrowsing skanneerib reaalajas iga veebilehe sisu, millel viibitakse, identifitseerib need ohud ning seejärel kuvab veebilehe ohtlikkuse reitingu. Veebilehtede ohtlikkuse aste määratakse kahe värviga – roheline on turvaline, punane ohtlik sait.

Kui paljude teised  turvapluginad kasutavad veebisaitide ohtlikkuse määramisel lehtede filtreerimist ja liigitamist, mis eeldab suure hulga kodulehtede kaardistamist, mis võib võtta päevi, nädalaid ja kuid, siis Finjan tehnoloogia võimaldab koheselt skanneerida igat veebisaiti, mis internetis leidub. Finjan SecureBrowsing toetab otsimootoreid Google ja Yahoo.

Firefox puhul tuleb kollasel hoiatusribal valida Allow, et plugin läbi lubada, seejärel see installeerida (Install Now) ja brauser taaskäivitada ( Restart Firefox). Internet Explorer korral saab selle arvutisse installeerida nagu tavalist programmi.

Soovitan seda turvapluginat  siiski kasutada koos teiste turvalaienditega nagu näiteks WOT või McAfee SiteAdvisor . Asi on lihtsalt selles, et kui Finjan SecureBrowsing skanneerib ainult veebilehtede sisu, leidmaks sealt pahatahtlikke koode ja skripte, siis teised turvalaiendid teatavad ka sellest, milliseid kogemusi on saadud neid veebilehti külastades. Seetõttu võibki vahel juhtuda, et ehkki Finjan näitab lehe külastamiseks rohelist tuld, kuna leht ise on otseselt puhas, aga sellelt lehelt midagi allalaadides võidakse arvutisse saada ohtlik viirus või nuhkvara .

Vastavalt avastatud pahavara käitumisele nimetab Finjan SecureBrowsing ka täpsemalt, millele see kood rohken sarnaneb – kas viirusele, nuhkvarale, klahvinuhile, reklaamvarale jne.

5 kommentaari to “Veebilehitsejate turvalisa ohutuks surfamiseks – Finjan SecureBrowsing”

  1. Hanno Says:

    Aadress siis ka;)
    http://securebrowsing.finjan.com/

    Meeldib

  2. Priit Says:

    Aitäh, Hanno, tähelepaneku eest!
    Tõepoolest oli see kõige tähtsam, allalaadimise link, mingil õnnetul kombel plehku pannud! 🙂

    Meeldib

  3. Hanno Says:

    Hea programm, aga minu jaoks liiga suure mälu tarbimisega 25-40 MB kasutuses, on minu giga jures liigne raiskamine (kuigi turvalisus ennekõike). Siiski näen Prevx Onlines oma vähese ressursi juures paremat sobivust. 3,5 MB on Prevx-ilt hea saavutus.

    Meeldib

  4. Priit Says:

    Aitäh kommenteerimast! 🙂 Muide, ka sellised head kommentaarid, mis põhinevad kasutajate kogemustel, aitavad programmi tutvustamisele palju kaasa. 🙂

    Nii see tõesti on, et igale kasutajale üks ja sama programm ei pruugi sobida – ühele ei meeldi kasutusmugavus, teisel ei pruugi see sobida arvutisüsteemiga (https://arvutiturve.wordpress.com/2009/11/07/milline-on-parim-programm/).
    Sellepärast ma tavaliselt tutvustangi siin blogis mitmeid erinevaid programme, mis tegelikult täidavad sarnaseid ülesaindeid. Seda selleks, et kasutajatel oleks valikuvabadust neist sobivaim valida.

    Meeldib

  5. Arvutikaitse » Blog Archive » Võlts-turvaprogrammid ehk Rogue Security Software Says:

    […] seadmata ja ei kasutata turvapluginaid nagu WOT – Your Safer Web, McAfee SiteAdvisor,  Finjan SecureBrowsing, Prevx SafeOnline, Netcraft Anti Phishing Toolbar jne, võidakse pahatahtlikel veebiehtedel sageli […]

    Meeldib


Lisa kommentaar